Log-In Now
Red Bull Kart Fight
Position Rank Name Age LBS Best Time S1 S2 S3 Date Weather

Red Bull Kart Fight has ended

{{ rank.pos }}
{{ rank.full_name }}
{{ rank.age }}
{{ rank.weight }}
{{ rank.best_time_with_weight }}
{{rank.s1}}
{{rank.s2}}
{{rank.s3}}
{{ rank.date }}
{{ rank.pos }}
{{ rank.full_name }}
{{ rank.age }}
{{ rank.weight }}
{{ rank.best_time_with_weight }}
{{rank.s1}}
{{rank.s2}}
{{rank.s3}}
{{ rank.date }}


How to get next rank
Karting Type
Driver
Expert
Racer

Red Bull Kart Fight

Red Bull KART FIGHT e картинг надпревара за всички любители на този спорт над 18 години.

 

Всеки пилот, който участва в КВАЛИФИКАЦИИТЕ получава 20% ОТСТЪПКА, от цената на обиколките.

 

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ

Шампионатът ще провежда на четири картинг писти в България (София Картинг Ринг, Картинг писта „Лаута“ в Пловдив, Картинг писта Варна и Картинг писта Хасково). Четирите картинг писти са домакини на КВАЛИФИКАЦИИТЕ и РЕГИОНАЛНИТЕ ФИНАЛИ, а Картинг писта „Варна“ ще е домакин на ГОЛЕМИЯ ФИНАЛ.

 

ЕТАПИ НА СЪСТЕЗАНИЕТО

Етап 1 – Квалификации (София, Пловдив, Варна, Хасково)

Етап 2 – Регионални финали (София, Пловдив, Варна, Хасково)

Етап 3 – Grand Final (Варна)

 

РЕГИСТРАЦИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

В шампионата могат да участват всички любители на картинга навършили 18 години към датата на пилотиране.


Заявката за участие става чрез РЕГИСТРАЦИЯ в уеб плаформата RaceFacer.com и присъединяване към Лига Лига “Red Bull Kart Fight”

(Ако участникът вече има регистрация може да се присъедините към лигата от нея, ако нямате трябва да направите нова).

Препоръчително условие при регистрация е коректно попълване на имейл и мобилен телефон, през които ще се осъществи връзка при класиране за следващ етап.

 

- До участие не се допускат пилоти с професионални лицензи издадени от местни или чужденстранни картинг федерации

- Участници в нетрезво състояние или под видимо въздействие на упойващи вещества няма да бъдат допускани за участие

- Участник може да бъде дисквалифициран от шампионата при неспазване правилата на ред и безопасност на картинг пистите

 

КВАЛИФИКАЦИИ

 

ПЕРИОД НА ПРОВЕЖДАНЕ: 2 седмици – по предварително уточнен график за всяка от четирите писти

 

София Картинг Ринг, София

28.08 - 11.09.2019

Картинг писта Хасково

28.08 - 11.09.2019

Картинг писта Лаута Пловдив

28.08 - 11.09.2019

Картинг писта Варна, Варна

24-25.08 и 11.09 - 25.09.2019

 

СИСТЕМА НА ПРОВЕЖДАНЕ: В квалификациите могат да участват всички клиенти на съответната картинг писта, които имат регистрация в RaceFacer.com и се присъединят към Лига „Red Bull Kart Fight 2019”а.

 

Всеки клиент има право на неограничен брой обиколки в рамките на периода на квалификацията на съответният тип картинг участващ в RED BULL KART FIGHT 2019 както следва:

За София Картинг Ринг – Sodi SR5
За Картинг писта Варна – Sodi RX7 и SR5 (за първи път, специално за състезанието)
За Картинг писта Лаута – Sodi GT5
За Картинг писта Хасково – Sodi RX8
 

За участие в индивидуалните квалификации няма допълнителни такси за участие освен пазарната стойност на предлаганите от пистата картинг сесии. Всеки участник има възможност за неограничен брой обиколки на пистата в рамките на двете седмици индивидуални квалификации. Участниците заплащат направените обиколките по ценоразписите на четирите писти.

В рамките на индивидуалните квалификации всеки участник в шампионата използва 20% ОТСТЪПКА за пилотиране на съответния тип картинг, времената, от който са валидни за класиране.
 

Заб: Отстъпката от 20% НЕ СЕ комбинира с персонални отстъпки и други промоции

 

КЛАСИРАНЕ: Крайното класиране в индивидуалните квалификации се определя по най-бързата направена обиколка в периода на квалификациите. Най-добрите времена на участниците могат да се следят в RedBull KartFigth лигата в RaceFacer.com.
 

С оглед на равнопоставеността на участниците се въвежда коефициент “К”, с който ще се добавя допълнително време към обиколка на по-леките участници.


Всички пилоти, които ще участват в шампионата, трябва да въведат актуалните си килограми в профила си в RaceFacer.com, като контролът на килограмите ще се извършва на място на всяка една картинг писта преди провеждане на сесиите.

Заб: Ако пилотите не въведат актуални килограми до края на квалификацията то участникът няма право да се класира за Регионален финал.

Базисното тегло е 80 кг. Всички по-леки участници добавят 0,4 секунди към постигнатото време за всеки 10 килограма под базисното тегло.


По време на квалификациите е абсолютно забранена помощ от други пилоти на пистата изразява ще се в побутване с по-мощен картинг. Ако бъде установено подобно нарушение то провинилият се пилот ще бъде дисквалифициран от състезанието.

 

За Регионалните финали на на шампионата ПРОДЪЛЖАВАТ ПЪРВИТЕ 20 ПИЛОТА класирани по най-бърза обиколка постигната в периода на индивидуалните квалификации.

 

Заб: Всеки пилот може да участва в квалификациите на всяка една картинг писта

 

Заб: Организаторите си запазват право за промяна в регламента за Квалификациите, за което участниците ще бъдат уведомени своевременно.

 

 

РЕГИОНАЛНИ ФИНАЛИ – участват 20-те най-бързи пилота от всяка писта


МЯСТО И ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ:
 

София Картинг Ринг – 12 септември, 20:00 часа
Картинг писта Хасково – 14 септември, 09:30 часа
Картинг писта Лаута, Пловдив – 15 септември, 09:30 часа
Картинг писта Варна – 26 септември, 18:30 часа

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ:  2 часа


СИСТЕМА НА ПРОВЕЖДАНЕ:

Всеки един Регионален финал се провежда в 4 етапа (Два полуфинала, два финала и два супер финала.

При участие в Регионалните финали на по-леките участници се добавят допълнителни килограми, като изравняването на теглото е до 80 кг.

 

РЕГЛАМЕНТ

Полуфинал А – в него участват класиралите се на 1-во, 3-то, 5-то, 7-мо, 9-то, 11-то, 13-то, 15-то, 17-то и 19-то място по времената дадени в квалификацията. Полуфиналът е 5 обиколки състезание и 1 обиколка за прибиране.

Стартовата решетка е на база класирането от квалификацията

 

Полуфинал Б – в него участват класиралите се на 2-ро, 4-то, 6-то, 8-мо, 10-то, 12-то, 14-то, 16-то, 18-то, 20-то място по времената дадени в квалификацията. Полуфиналът е 5 обиколки състезание и 1 обиколка за прибиране. Стартовата решетка е на база класирането от квалификацията.

(Номерата на картовете, с които участват състезателите, се определят чрез жребий, автоматично направен от Race&Events Module на RaceFacer софтуер)

 

Финал А – В него участват заелите 1-во – 5-то място в двата полуфинала. Състезанието е 10 минути. Едно задължително преминаване през бокса

 

Финал Б – В него участват заелите 6-то – 10-то място в двата полуфинала. Състезанието е 10 минути. Едно задължително преминаване през бокса

 

Стартовата решетка във Финал А и Финал Б е на база финиширането в двата полуфинала, като Първи Полуфинал се бори за лявата, а Втори Полуфинал се бори за дясната страна на стартовата решетка

 

Суперфинал А – Класират се пилотите от 1-7 място от Финал А и 1-3 място от Финал Б. 10-минутно състезание + 1 обиколка за прибиране. Състезанието е в ОБРАТНА посока на пистата.

 

Суперфинал Б – Класират се заелите 8-10 място от Финал А и 4-10 място от Финал Б. 10-минутно състезание + 1 обиколка за прибиране. Състезанието е в ОБРАТНА посока на пистата.

Забележка: Всяка писта ще определи график за тренировки в обратна посока.

 

Заб: Стартовата решетка в двата Суперфинала се определя на база постигната най-бърза обиколка във финалите

Точкуване

 

ЗА ПОЛУФИНАЛИ, ФИНАЛ Б, СУПЕРФИНАЛ Б

1 – 10т 

 2-8т

 3-6т

 4-5т

 5-4т 

 6-3т

 7-2т

 8-1т

 9-0т

 10-0т

 

ФИНАЛ А и СУПЕРФИНАЛ А

1-25т

 2-18т 

 3-15т 

 4-12т 

 5-10т 

 6-8т 

 7-6т 

 8-5т 

 9-4т 

 10-3т 

 

Пилотът направил най-бърза обиколка в цялото състезание получава 3 точки бонус
 

КЛАСИРАНЕ: Крайното класиране в Регионалните финали се формира на база сбор от точките за деня. При равенство в точките победител е пилотът с повече първи места (с по-предни места от полуфинал и финал), при абсолютно равенство се сравняват най-бързите обиколки в етап от Регионалния финал

За GRAND FINAL се класират първите трима участници от всеки един Регионален финал – общо 12 пилота.

 

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ: Не се заплаща от участниците

 

 

Заб: Всеки един участник може да се състезава във всеки един Регионален финал, за който се класира. Ако участник придобие правото на участие да пилотира в GRAND FINAL от един Регионален финал той НЕ МОЖЕ да участва в следващите по график Регионален финал.

 

 

GRAND FINAL – участват 12 пилота (по 3-ма класирали се от всеки Регионален финал)

 

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ: Картинг писта Варна

ДАТА: 28 септември 2019, 17:00 часа

 

КВАЛИФИКАЦИЯ – 5 минути (жребий за картовете и изравняване на килограмите на пилотите), (класирането е на база най-бърза обиколка в рамките на 5-те минути)

 

1-ВИ МАНШ – Състезание в ПРАВА посока на пистата, 10 минути, 1 задължително спиране в бокса. Стартова решетка на база времената от квалификацията, Старт тип „Льо ман“ “ (при сигнал за старт до картинга се отива с тичане, сядане и потегляне, картовете са наредени по дължината на правата). Номерата на картингите са на база жребия преди квалификацията.

Задължителното спиране в бокса не може да бъде в последната обиколка на състезанието.

 

2-РИ МАНШ – Състезание в ОБРАТНА посока на пистата, 10 минути. Номерата на картингите са на база касирането от 1-ви манш (Първият взема картинга на последния, втория на предпоследния и т.н.). Летящ старт. Стартовата решетка е на база финиширането в първи манш.

 

3-ТИ МАНШ – Състезание в ПРАВА посока с допълнителен шикан, 10 минути - 1 задължително спиране в бокса. Номерата на картингите са на база касирането от 2-ри манш (Първият взема картинга на последния, втория на предпоследния и т.н.). Старт от Стартова решетка. Стартовата решетка е на база финиширането във втори манш.

 

Задължителното спиране в бокса не може да бъде в последната обиколка на състезанието.

 

Заб: Преди началото на състезанието пилотите преминават през кантар и се определят тежести, с които да се изравнят килограмите, като изравняването е на база 80 кг.

 

ТОЧКУВАНЕ: За класирането във всеки един от трите манша се дават определен брой точки според следната таблица:

 

Място

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Точки

15 т.

12 т.

10 т.

9 т.

8 т.

7 т.

6 т.

5 т.

4 т.

3 т.

2 т.

1 т.

 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ: Крайното класиране в състезанието се определя на база спечелените точки от трите манша на ФИНАЛА. При равенство в точките следващият показател е най-предното класиране на даден пилот в маншовете (Например, ако пилот има 1-во, 5-то и 8-мо място и общо 40 точки, а друг пилот има 2-ро, 4-то и 8-мо място също има 40 точки, то победител е пилотът, който има едно 1-во място). При абсолютно равенство се сравняват най-бързите обиколки в цялото състезание.

 

Заб: За Финалът ще бъде обявен главен съдия, който ще следи за правилата на пилотиране по време на състезанията. В компетенцията на главният съдия е налагането на наказания. Главният съдия ще запознае участниците с правилата и възможните наказания непосредствено преди старта на състезанието.

 

Заб: Организаторите си запазват право за промяна в регламента за Финалът на база атмосферни условия или други причини, които променят фактическата обстановка. За всяка една промяна в регламента участниците във Финала ще бъдат уведомени своевременно.

 


ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ: Не се заплаща от участниците